Henk Timmer

Henk van Ginkel

Sander Westerveld

Henk Timmer

Keeper van zowel Ajax als Feyenoord, ruim vijfhonderd competitieduels en lid van de Oranje-selectie die actief is op het WK 2006 en EK 2008. En niet te vergeten de Europese successen met Feyenoord (UEFA Cup in 2002) en AZ (halve finale UEFA Cup in 2004/2005). In ruim twintig jaar profvoetbal heeft Henk Timmer het nodige gezien en meegemaakt. Door zijn brede ervaring, op zowel zakelijk als sportief vlak, is hij voor de beroepsspelers van World Soccer Consult zeer belangrijk. Als geen ander weet Henk waartegen je tijdens een voetbalcarrière aan kunt lopen.

Henk van Ginkel

Henk van Ginkel is in november 1993, met Bob Maaskant en wijlen Ton van Dalen, oprichter van World Soccer Consult. Het onderhouden van relaties met voorzitters en managers van clubs in binnen- en buitenland is de hoofdtaak van de voetbalmanager, die daarvoor in verschillende (technische) functies werkzaam was bij onder meer PEC Zwolle en ook de Turkse clubs Trabzonspor en Galatasaray. Met zijn veertigjarige ervaring en uitgebreide netwerk kent de voetballerij voor Henk weinig tot geen geheimen. Samen met zijn huidige compagnons Henk Timmer en Sander Westerveld reist hij regelmatig de wereld over voor scouting en overleg.

Sander Westerveld

Dankzij een internationale carrière, zowel binnen als buiten Europa, heeft hij een breed netwerk opgebouwd. Sander Westerveld is doelman van het Liverpool dat in 2001 een unieke prestatie levert met vijf hoofdprijzen en twee jaar later bij Real Sociedad dat verrassend tot de laatste speeldag om de Spaanse landstitel strijdt. Bij het Nederlands elftal staat hij drie keer onder de lat tijdens Euro 2000. In dienst van World Soccer Consult draagt Sander sinds 2013 bij aan de uitbreiding van alle activiteiten. Met zijn achtergrond wil hij de spelers en managers/coaches maximaal informeren, begeleiden en enthousiasmeren.

EmilianoEmiliano Uria

Emiliano Uria is sinds 2012 werkzaam voor World Soccer Consult. Na een loopbaan als profvoetballer in zijn vaderland Argentinië en ook Italië volgt hij de studie Business Sport Management in Milaan. In die periode voorziet Emiliano onder meer Internazionale van adviezen over spelers uit Zuid-Amerika. Aan de ontwikkelingen van WSC in dat continent levert hij vandaag de dag een grote bijdrage.

MarcoMarco Roelofsen

Marco Roelofsen speelt tussen 1987 en 2004 ruim vijfhonderd profduels bij onder meer FC Twente, SC Heerenveen en FC Zwolle. Vanwege zijn jarenlange ervaring is hij een belangrijke schakel bij het beoordelen van spelers voor WSC. Op Marco’s palmares als trainer staan onder meer FC Zwolle (Onder-19 en ook een intermezzo als interim bij de hoofdmacht), Jong PSV en Jong Heerenveen. Tot eind 2017 is hij ruim twee jaar hoofdcoach van Zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk.

UmitUmit Ozturk

Ümit Öztürk is actief als scout voor WSC sinds 2015. Voor het ontdekken van uitzonderlijke talenten heeft hij goed oog, zo heeft hij al bewezen.

Fuat UstaFuat Usta

Zowel als speler als trainer beschikt Fuat Usta over een aansprekend palmares. Hij is aanvoerder van het Fortuna Sittard dat in 1995 kampioen van de eerste divisie wordt en speelt nadien profvoetbal bij onder meer de Turkse topclub Besiktas alsook in Finland en Japan. Guus Hiddink haalt Fuat in 2010 als assistent bij het Turkse nationale elftal en later ook naar de ambitieuze Russische club FC Anzhi voor de functies trainer en hoofdopleidingen. Met zijn internationaal opgedane ervaringen kan hij WSC optimaal over de kwaliteiten van spelers adviseren.